مراقبت از کودکان در چهارشنبه سوری

 خطرات + 13 روش پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری

روش های مراقبت از کودکان در چهارشنبه سوری

در این مقاله  به بررسی مراقبت از کودکان در چهارشنبه سوری می پردازیم. همانطور که می دانید یکی از وظایف والدین کودک و پرستار کودک مراقبت از کودک در مقابل آسیب دیدگی ها می باشد به همین دلیل سعی داریم در این مقاله توصیه هایی درباره پیشگیری از آسیب های چهارشنبه سوری ارائه دهیم.

خطر سوختگی کودکان در روز چهارشنبه سوری

یکی از اتفاقاتی که در روز چهارشنبه سوری کودکان را تهدید می کند سوختگی درجه یک (سطحی) می باشد ولی سوختگی های درجه دو (شدید) و درجه سه (شدیدترین نوع سوختگی) نیز در حوادث چهارشنبه سوری کودکان را درگیر می کند.از نشانه های مهم سوختگی در کودکان درد، تورم، تاول و قرمزی پوست می باشد.از مهم ترین اندام های بدن کودکان که سوختگی آنرا تهدید می کند دست می باشد. و بعد از آن، سوختگی صورت و تنه است.

دو عارضه خطرناک سوختگی قطع عضو و عفونت ثانویه می باشند که از عوارض زودرس سوختگی اند و اختلال اعصاب و روان، به ویژه افسردگی، یکی از عوارض دیررس سوختگی. اگر شدت سوختگی خیلی زیاد باشد، حتی گاهی ممکن است کار مصدوم به مرگ نیز بینجامد.

پیشگیری از حوادث و خطرات چهارشنبه سوری

برای اینکه بتوانیم از حوادث تلخی مانند حوادث چهارشنبه سوری پیشگیری کنیم ، نیاز به ارتقای فرهنگ ایمنی دارد و فرهنگ ایمنی بر سه اصل استوار است:

1_ آگاهی

2_ آموزش

3_ الزام

خیلی از والدین کودکان بدون آگاه سازی و آموزش مناسب کودک خود، سراغ سومین اصل می روند و سعی می کنند با توسل به زور و اجبار، کودکان خود را از کاری منع یا به کاری ترغیب کنند ولی این شیوه عموماً با شکست همراه می شود.

برای آموزش و آگاه سازی کودکان لازم است ابتدا به آنان احترام گذاشت، ایمنی مستلزم آموزش می باشد و پیش شرط آموزش، آگاهی است. آگاهی از خطرهای چهارشنبه سوری و شیوه مقابله با این خطرها احتمال بروز حوادث تلخ را در آخرین ماه سال کاهش می دهد. والدین کودک در پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری نقش مهمی دارند. آنها می توانند کودک را با خطرهای آتش بازی آشنا کنند و به آنها بفهمانند که در مقابل مواد محترقه و منفجره، ممکن است چه حوادثی آنها را تهدید کند.از این موضوع هراسی نداشته باشید که کودک با شنیدن برخی از حوادث ناگوار احساس بدی پیدا کند زیرا این هشدارها تا مقدار زیادی می تواند سودمند باشد.

13 روش پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری

نکات ایمنی لازم که می بایست در خصوص چهارشنبه سوری مدنظر قرار داد و رعایت نمود:

1- خارج کردن مواد اشتغال زا از دسترس کودکان

۱-  اکثر کودکان به دور از چشم پدر و مادر خود ، مواد محترقه و منفجره می خرند و در جیب، کیف یا کمد اتاق پنهان نگه می دارند. این دست از مواد به دلیل درجه آتشگیری پایینی که دارند به راحتی می توانند آتش بگیرند و خسارات زیادی به بار آورند. پدر و مادر کودک می توانند با نظارت دقیق بر پول توجیبی کودک و نحوه هزینه کرد آن در ایام پایانی سال ، نظارت بیشتری بر رفتار و وسایل کودک خود داشته باشند و مواد اشتعال زا را از دسترس کودکان خارج کنند.

2-  تشویق کودکان در صورت رعایت چارچوب های تربیتی

 مدیریت کردن روابط بین کودکان و والدین در روز های پایانی سال که هیجان چهارشنبه سوری در کودکان بالا است اهمیت زیادی دارد. یکی روش های مدیریت رابطه در کودکان این است که خطرهای بالقوه این ایام را به خوبی برای کودک خود توضیح بدهیم و قوانین و چارچوب های تربیتی را به کودک خود یادآوری کنیم. در صورتی که کودک به حرف های والدین عمل کرد حتما او را تشویق کنید و برای کودک جایزه ای نیز در نظر بگیرید. در صورتی که کودک از پذیرش این مسائل امتناع کرد برای کودک شرط بگذاریم و بهترین شرط این است که خودمان هم کنار کودک حضور داشته باشیم و بر رفتارهای کودک نظارت داشته باشیم تا خطری کودک را تهدید نکند. اگر به هر دلیلی چنین امکانی برایمان فراهم نیست، باید لااقل یک فرد بالغ مورد اعتماد را همراه کودکمان بفرستیم.

3 – آموزش خطرات مواد محترقه به کودکان

به کودک اجازه ندهید فشفشه و موشک بر روی شاخه های درختان، پشت بام و بالکن پرتاب کند.  در صورتی که کودک از فشفشه استفاده می کند، برای او توضیح دهید که دستان خود را باز نگه دارد و جلوی صورتش بگیرید تا دچار سوختگی دست نشود.  شاید به نظر برسد که ترقه و فشفشه خطری ندارند اما در صورتی که به نقاط خاصی از بدن به ویژه صورت اصابت کنند، باعث آسیب دیدگی های شدید و گاهی غیرقابل برگشت در کودک خواهند شد.

4 – مراقبت از کودکان در چهارشنبه سوری : کمک های اولیه هنگام آتش سوزی

در صورتی که کودک شما دچار سوختگی شدید شود، جلوی دویدن کودک را بگیرید و بلافاصله کودک را بر روی زمین بغلتانید. یادتان باشد که پتو وسیله مناسبی می باشد تا برای خاموش کردن کودکی که لباسش آتش گرفته از آن استفاده شود. آب هم وسیله مناسبی است. ولی هرگز از کپسول آتش نشانی برای خاموش کردن مصدومی که آتش گرفته، استفاده نکنید.

5- مراقبت از کودکان در چهارشنبه سوری : اقدامات بعد از پایان مراسم چهارشنبه سوری

 در پایان شب، بقایای مواد آتش بازی را به سرعت جمع نکنید و حتما برای این کار، لااقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید و بعد از این مدت، آنها را در کی سطل آب بریزید و دور بیندازید. قبل از ترک محل، حتما از خاموش شدن آتش مطمئن شوید. وجود یک کپسول آتشنشانی پودری در حوالی محوطه هایی که در آن آتش روشن کرده اید، ضروری می باشد. ضمن این که قبل از ترک محل، حتما باید از خاموش بودن آتش اطمینان حاصل کنید و توسط آب، باقیمانده آتش را کاملا سرد کنید و جمع آوری نمایید.

سایر روش های پیشگیری از خطرات چهارشنبه سوری

6- کبریت و مواد آتش زا مانند نفت و بنزین باید خارج از دسترس کودکان نگهداری شود.

7-  والدین کودک فراموش نکنند که از ریختن مواد سریع الاشتغالی مانند نفت و بنزین بر روی آتش پرهیز کنند.

8- از حمل مواد محترقه و آتش گیر و انفجاری، حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف کودک خودداری کنند.

9- اجازه ندهید کودک در روز چهارشنبه سوری ظروف تحت فشار (کپسول ها و اسپری های حشره کش) به درون آتش بیاندازد.

10- هرگز نباید به کودک اجازه داد با آتش زدن بوته، هیزم و امثال اینها در محیط خانه یا پارکینگ، جان خود و دیگران را به خطر بیندازد.

11- برای کودک توضیح دهید که اجازه ندارد لاستیک، هیزم و کارتن خالی در واحدهای مسکونی یا در معابر، کوچه و خیابان آتش بزند.

12- به کودک اجازه ندهید که در روز چهارشنبه سوری در معابر باریک و در مجاورت پستهای برق یا ایستگاه های تقلیل فشار گاز و پارکینگ های عمومی آتش بپا کند.

13- والدین کودک ترقه ها و سایر مواد محترقه در منزل نگهداری نکنند و به کودکان اجازه ندهند در مجاورت وسایل نقلیه ای که حامل بنزین و مواد سوختنی می باشند آتش سوزی راه بیندازند.

در صورتی که هر نوع حادثه  آتش سوزی و حریقی اتفاق افتاد ، ضمن حفظ خونسردی، در اسرع وقت با ۱۲۵ تماس بگیرید و نوع حادثه و نشانی دقیق محل حادثه را اطلاع دهید.

گرد آورنده : سرکار خانم  سروی(مربی بهداشت)

تایید کننده : سرکار خانم تیموری (مدیریت آموزشگاه)

منبع : نی نی سایت


امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز 0/20